Na každého to jednou může přijít a dokoupení dalšího mražáku nemusí být pro každého řešením (navíc jednou dojde i druhý mražák

Někým používanou metodu petriho misek jsem zavrhnul (petričky nejsou dnes levné a je to nepraktické kvůli případnému stěhování/přeskládávání a zabírá to poměrně dost místa). Sáčkování (sešívačkou) jsem zavrhnul rovněž - je to pracné téměř jak preparace. Došel jsem zatím pouze ke 2 možnostem:
1) Sáčkování celých či vytříděných sběrů (také dle počtu kusů a velikosti hmyzu) po lokalitách do papírových sáčků a rovnání do krabic (buď také do papírových s nutností pravidelné kontroly a desinfekce, nebo dokonalé usušení a skládání do hermetických plastových krabic). Podobalo by se to tedy sáčkování podobně jak to dělají motýláři. Každý sáček s označením a ideálně i seznam třeba v excelu, aby člověk věděl, kde co má.
2) Naskládání sběrů do nějakých epruvet/zkumavek apod. vhodné velikosti s označením podobně jako v prvním případě. Před zavíčkováním nádoby by musel materiál dokonale vyschnout. Část starých sběrů jsem měl takhle kdysi např. v kelímkách od kinofilmů - to bylo celkem dobré a zadarmo. Ovšem dnes již větší množství kinofilmových krabiček jednoduše sehnat nejde. Nabízejí se různé plastové epruvety či zkumavky (i skleněné). Ale obojí je v přepočtu na kus dost drahé,... Navíc by asi přibyl problém s tím, jak ty nádobky v krabici rovnat (aby to nepadalo). Existují různé profi držáky na množství epruvet/zkumevek, ale opět - leze to do peněz.
Uvítám názory a zkušenosti. Včetně tipů na výrobce/prodejce vhodných papírových sáčků (ani ty nebývají úplně levné - sami víte, kolik třeba stojí profi hotové sáčky na motýly).