Naše sbírky
Re: Naše sbírky
To máš pravdu záleží co tam chci mít napsaného, píšu tam rody ,někde je to v pohodě ale někde mám co dělat abych to tam dostal a nechci volit nějaké pidi písmo abych to mohl přečíst bez lupy 

- Cassida
Díky, paráda 

Cassidinae - WORLD, ostatní Coleoptera jen pro přehled + něco z oblíbených skupin: Cerambycidae, Carabus, Scarabaeoidea,... (hlavně ČR, Evropa)
- DejF
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem začal také rovnat... zatím ty větší.
Hned si nechávám dost místa na doplňování, neb tato práce mě moc nebaví
Hned si nechávám dost místa na doplňování, neb tato práce mě moc nebaví

DejF
DavidFrank(et)email.cz
krascařské batole, které má tyto brouky rádo
DavidFrank(et)email.cz
krascařské batole, které má tyto brouky rádo
- Hadesia1
subterranean fauna (Leiodidae, Cholevinae, Leptodirini)
- Hadesia1
Vdaka pekne Honza,
no nie je to vsak este vsetko:-)). Uz tomu bude hadam aj 13rok co sa tulame po jaskyniach ale zatial to kazdeho z nas poriadne drzi, co je pozitivne.
no nie je to vsak este vsetko:-)). Uz tomu bude hadam aj 13rok co sa tulame po jaskyniach ale zatial to kazdeho z nas poriadne drzi, co je pozitivne.
- aphodius
Nazdar Hadesia, pěkná sbírka - Cholevinae se mi vždy líbili. Předpokládám, že jsi to Ty, kdo je autorem prvního slovenského nálezu Onthophagus opacicollis (tuším ve Velkém Kamenci) a máš krásné příjmení, které Ti závidím.
- Hadesia1
Ahoj Aphodius, nie nie to nie som ja kto je autorom 1 slov nalezu O opac.
Už více kolegů chtělo vidět krabici s Purpuriceny,tak jsem ji zkoušel vyfotit ale fotka nic moc.Mám 2 krabice 40 x 50 s Purpuriceny něco přes 40 druhů.
Zkoušel jsem vyfotit Stictoleptury a ta vyšla lépe.
Zkoušel jsem vyfotit Stictoleptury a ta vyšla lépe.
- Haci
Chce to vice svetla aby Ti fotak daval kratsi cas a pak to nebude maznute
Lukáš Sekerka
Chrysomelidae: Cassidinae (incl. Hispinae) & Sagrinae of World
z ostatních mandelín mě zajímají: Zeugophorinae, Megalopodinae, Orsodacnidae, Donaciinae, Criocerinae, Lamprosomatinae, Megascelinae, Chrysomelinae, Fulcidacini, Spilopyrinae
Chrysomelidae: Cassidinae (incl. Hispinae) & Sagrinae of World
z ostatních mandelín mě zajímají: Zeugophorinae, Megalopodinae, Orsodacnidae, Donaciinae, Criocerinae, Lamprosomatinae, Megascelinae, Chrysomelinae, Fulcidacini, Spilopyrinae
- Nebria
- moderátor
Na ukázku Mutillidae, krásný píchalky
, bacha na jejich

Trogidae orbis, Geotrupidae orbis, rod Carabus, Nebriinae.Tingidae a Mutillidae pro radost. Nebriapalearct@seznam.cz
Nebria pěkné aspoň někdo co něco ukáže zajímavého na oko.Nevěděl jsem že sbíráš i takové věci,sakra ty máš široký záběr.
Ukaž i nějakou krabici Carabů
Ukaž i nějakou krabici Carabů
-
Konečně něco pořádného a né ta dlouhofousá bída.

- Nebria
- moderátor
Tak na požádání pár věcí na ukázku.
Trogidae orbis, Geotrupidae orbis, rod Carabus, Nebriinae.Tingidae a Mutillidae pro radost. Nebriapalearct@seznam.cz
Honzo tak se mi to líbí ať každý ukáže co má a né ty tlachy že se tu někdo chlubí a ty keci okolo.Jsme na entomologickém foru a je potřeba to ukazovat.
Ty Honzo máš ty krabice vychytané do dokonalosti jediná věc co mě překvapuje že používáš poreten polepený papírem,potom v takové krabici těžko přepichuješ nechává to viditelné stopy a materiál se hromadí
Ty Honzo máš ty krabice vychytané do dokonalosti jediná věc co mě překvapuje že používáš poreten polepený papírem,potom v takové krabici těžko přepichuješ nechává to viditelné stopy a materiál se hromadí
Díky, já si krabice dělám sám a pokud po nějakém čase dojdu do situace že se mi to tam už nevejde tak mezi dvě po sobě jdoucí krabice vložím jednu prázdnou a prakticky ty dvě rozhodím na tři a zase to nějaký čas vydrží.(do té prázdné zračínám rovnat a ty dvě pak znovu vylepím) .A pak to mám třeba číslované 55,55a,56....
To se jedná ale u skupin které neustále doplňuji.Pokud jsem se rozhodnul že už to doplňovat nebudu, tak to prostě srovnám co v daný okamžik mám.
Například sem už nebudu nic doplňovat, možná jeden dva druhy a ty bych tam někam píchnul.
To se jedná ale u skupin které neustále doplňuji.Pokud jsem se rozhodnul že už to doplňovat nebudu, tak to prostě srovnám co v daný okamžik mám.
Například sem už nebudu nic doplňovat, možná jeden dva druhy a ty bych tam někam píchnul.
- Nebria
- moderátor
Jo, jo Honza
Tvoje fotky krabic miluju a zároveň mě některé se..., ale to je dobře, člověk má inspiraci co mu ještě chybí doplnit. Zvláště ti Heliocopris mou osobu zase dostali
. Ale to je jen ubohá lidská závist.