Naše sbírky
- jirikrouza
- Bombi
Re: Naše sbírky
....no snad nám nebudou i vytahovat penisy.....
- Hali+
Copak vytahovat, ale uřezávat, máčet v KOH a ukládat do DMHF... 

Haliplidae, Byrrhidae, Clambidae a rod Hydrophilus (svět); E-mail: milanb@seznam.cz
- albert001
Jak mi napsal jeden nejmenovaný kolega když jsem mu poslal tento obrázek na Skype ............podle kopuláku to nepůjde!!
tam nejsou velké morfologické rozdíly!! V kopuláku jsou vidět jen deformace či malformity , ale rozlišovat podle toho druh asi nejde a navíc samičky mají často ochlupení nepřirozeně tvarované. Takže determinátora by to jen mátlo..

tam nejsou velké morfologické rozdíly!! V kopuláku jsou vidět jen deformace či malformity , ale rozlišovat podle toho druh asi nejde a navíc samičky mají často ochlupení nepřirozeně tvarované. Takže determinátora by to jen mátlo..

- Hali+
Kdyby se lidi určovali jako bezobratlí, tak je druhů a druhů...
A kdyby se k tomu ještě přidala genetika, tak tuplem...
A kdyby se k tomu ještě přidala genetika, tak tuplem...

Haliplidae, Byrrhidae, Clambidae a rod Hydrophilus (svět); E-mail: milanb@seznam.cz
- Nebria
- moderátor

Trogidae orbis, Geotrupidae orbis, rod Carabus, Nebriinae.Tingidae a Mutillidae pro radost. Nebriapalearct@seznam.cz
-
- Kontaktovat uživatele:
Jsem naprosty zacatecnik, takze vase sbirky me ohromuji a fascinuji. Jenom me trochu mrzi, ze tu nevidim zadne motylky...? 

W
-
http://www.humanbody.cz/plastination.php a čo takto sa dať vypreparovať a potom pridať sa do krabice do zbierky ? 

- míra
- Kontaktovat uživatele:
jedna fotečka pro wovíska
babočky a najme morpha moc nedělám, ale kdo by si nepřivezl pár kousků z krajiny bájného titána
Ale naši motýlci se přeci jen vejdou líp do škatulek a taky jich není zas až tak, aby si je šlovíček po Evropě nepochytal

Ale naši motýlci se přeci jen vejdou líp do škatulek a taky jich není zas až tak, aby si je šlovíček po Evropě nepochytal

-
ó pěkné, ale nebývali dřív větší?
Ale za to se líp drží
A manželka si je nemůže vynachválit 

- Radim
- Kontaktovat uživatele:
Pěkný,jednoduchý...akorát mě zarazilo, proč nejsou oba poddruhy P. pubescens vedle sebe.
Radim Gabriš
Coleoptera CE, Neuropterida E.
- Radim
- Kontaktovat uživatele:
Tak to pak jo, myslel jsem, žes to dělal naráz:)
Radim Gabriš
- Dave
- aphodius
Jojo, taky na to čumím - skoro se mi chce sbírat tesaře...
- Michal
- Kontaktovat uživatele:
Krásné Lukáši, zvláště Vesperusové potěšili mé oko.
(p.s. sbíral jsi nějakého osobně? ... já totiž ne, ale rád bych
)
Chtěl jsem se zeptat už dříve, ale až nyní se začínám rozhodovat, proto se ptám zejména tesaříčkářů: Jaký rozměr krabice používáte pro sbírku?(nemyslím tím zásobní krabice).
Druhá věc je, že mě tady nahlodal Ilja s tím, že je chyba aby sbírka byla dělena do části reprezentativní a zásobní. Tenhle názor zastávám taky a líbí se mi. Ovšem zatím se mi ho nedaří uvést do praxe. I když mě někteří možná ukamenují, ale já patřím k těm, kteří zastávají názor, že sbírat se má od každého druhu maximum kusů ... zvláště z pestrého množství lokalit (důvodů je několik - třeba možnost vytvoření nového druhu apod.). V praxi to pak ale vypadá tak, že vám vznikne třeba jedna krabice od jednoho druhu. Když pak chcete srovnávat, ideální je, mít všechny druhy na očích pohromadě. Pak vám nezbývá, než si nějakou srovnácvačku vytvořit. Tím se ale odkláním zase od správného Iljova názoru, že sbírka by měla být jako celek. ... to je depresivní
Co s tím? 

Chtěl jsem se zeptat už dříve, ale až nyní se začínám rozhodovat, proto se ptám zejména tesaříčkářů: Jaký rozměr krabice používáte pro sbírku?(nemyslím tím zásobní krabice).
Druhá věc je, že mě tady nahlodal Ilja s tím, že je chyba aby sbírka byla dělena do části reprezentativní a zásobní. Tenhle názor zastávám taky a líbí se mi. Ovšem zatím se mi ho nedaří uvést do praxe. I když mě někteří možná ukamenují, ale já patřím k těm, kteří zastávají názor, že sbírat se má od každého druhu maximum kusů ... zvláště z pestrého množství lokalit (důvodů je několik - třeba možnost vytvoření nového druhu apod.). V praxi to pak ale vypadá tak, že vám vznikne třeba jedna krabice od jednoho druhu. Když pak chcete srovnávat, ideální je, mít všechny druhy na očích pohromadě. Pak vám nezbývá, než si nějakou srovnácvačku vytvořit. Tím se ale odkláním zase od správného Iljova názoru, že sbírka by měla být jako celek. ... to je depresivní

www.cerambycidae.eu - Cerambycidae (hlavně Agapanthiini, Phytoeciini, Dorcadionini) Carabus, (vše Palearkt).