Štítky - lokalitní, determinační, sbírkové...
Re: Štítky - popisné, det....
Právě proto se ptám, protože lokaliťák není nafukovací a je limitován množstvím textu
- Vašek
- moderátor
Není problém dát štítek druhý, třeba se souřadnicema nebo s upřesněním místa
ploštice (Heteroptera) - Tingidae, Nepoidea, Scutelleridae (W); Bostrichidae (W), Cerambycidae (E)
Cerambyx@seznam.cz
Cerambyx@seznam.cz
To jistě není. Vždy jsem tam ale vše potřebné nacpal, tak nevidím důvod proč kvůli pár případům něco ve svém zažitém způsobu měnit. Spíše mě zajímalo jak by jste uvedli např. tuto mnou uvedenou konkrétní lokalitu vy.
- Mike
Já bych to Chorvatsko zapsal asi takto, příklad:
Croatia, Split-Dalmatia Co.
Živogošće, env.; 10.V.2010
43˚11'21''N / 17˚09'42''E, h~48 m
lgt. Jan Novák
Croatia, Split-Dalmatia Co.
Živogošće, env.; 10.V.2010
43˚11'21''N / 17˚09'42''E, h~48 m
lgt. Jan Novák
CARABIDAE, CICINDELIDAE
- Lehrak
No Tak adresa, úsek silnice, nebo křižovatka x a y, konkrérní místo v nějakém městě (např památný strom na náměstí), atd. to je všechno dohledatelné.
Horší je to s těmi sběry v terénu. (Myslim třeba v hlubokém lese) Samosebou, že se to smnažím popsat na štítek, jenomže... I tak pro "jistotu" dam pod brouka ještě další štítek se souřadnicema GPS.
Horší je to s těmi sběry v terénu. (Myslim třeba v hlubokém lese) Samosebou, že se to smnažím popsat na štítek, jenomže... I tak pro "jistotu" dam pod brouka ještě další štítek se souřadnicema GPS.
Cerambycidae (CZ), Carabidae (CZ)
- Yohaness
Marion: Lépe bych to nenapsal. Plně se ztotožňuji.
Silphidae, Geotrupidae, Scarabaeidae, Pyrochroidae
- míra z.
K tomu se také mohu jen připojit.
Vybrané čeledi z Dermestoidea,Bostrichoidea,Cleroidea,Cucujoidea,Tenebrionoidea, a něco navíc (Cholevinae, Histeridae), Dynastinae W
-
Marione, tež plný souhlas...
Coleoptera: Curculionoidea: Apionidae, Rhynchitidae, Attelabidae
- Renno
- moderátor
Re: Štítky - lokalitní, determinační, sbírkové...
pro zájem některých z vás připojuji znovu ze starého fora nějaké šablony pro výrobu lokalitních štítků a dále ještě nějaké novější, které používám třeba já....v případě kritik není třeba komentovat..je to jen možnost využití
- Přílohy
-
- lok.št. 5.ř..doc
- (253 KiB) Staženo 1047 x
-
- lok.štítky 4.ř.doc
- (242 KiB) Staženo 964 x
-
- Colection 10x5mm= 1036ks písmo3 finální.doc
- štítky na označení kolekce
- (362 KiB) Staženo 1011 x
-
- vzor- rodový štítky.doc
- vzory rodových štítků do krabice....jsou pak zalaminovány do samolepící folie a vkládány do krabic
- (124 KiB) Staženo 920 x
-
- determinační I..doc
- determinační štítky pod brouka
- (303 KiB) Staženo 1035 x
-
- determinační 176x velké obecné.doc
- determinační štítky velké pro určování kolegům
- (57.5 KiB) Staženo 987 x
celosvětově - rod Trichodes, Pyrochroidae, Calosomatina
- Yohaness
Já vím, ale stejně ...... Bože, ty černé rámečky!!!Renno píše:....v případě kritik není třeba komentovat..je to jen možnost využití
Silphidae, Geotrupidae, Scarabaeidae, Pyrochroidae
- Renno
- moderátor
dotaz...když chci napsat na lokaliták že brouk byl chycenej přibližně v tolika a tolika m.n.m tak stačí zkratka cca nebo je zažitá nějaká jiná..nebo je lepší dávat rozmezí..třeba 1600-1700 m.n.
a ještě jedna věc..jak byste označili lokalitu...horské sedlo mezi dvěma vesnicemi?..asi anglicky
díky moc
a ještě jedna věc..jak byste označili lokalitu...horské sedlo mezi dvěma vesnicemi?..asi anglicky
díky moc
celosvětově - rod Trichodes, Pyrochroidae, Calosomatina
- prosektor
horské sedlo mezi dvěma vesnicemi: napsal bych nejbližší dědinu + džípíesku
-
Zdravim ve spolek, je to asi stupidní otázka, ale stejně bych se chtěl zeptat, jak řešíte štítky u velkých brouků napíchnutých na špendlíku?
Příklad: Mám pilunu, je to pořádný brouk, ale když ji napíchnu, tak z ní čouhá jen kousek špendlíku. Nemluvě třeba o roháčích a nosorožících ... Když pod ně dám štítky, tak na ně stejně není vůbec vidět a musím je připlácnout až téměř k tělu brouka. Determinační se překrývá úplně ... znáte nějaký jiný řešení? Zkoušel jsem štítky dávat i na druhý špendlík vedle brouka, ale to je úplně k ničemu, zvlášť když člověk sbírku často přehazuje
Příklad: Mám pilunu, je to pořádný brouk, ale když ji napíchnu, tak z ní čouhá jen kousek špendlíku. Nemluvě třeba o roháčích a nosorožících ... Když pod ně dám štítky, tak na ně stejně není vůbec vidět a musím je připlácnout až téměř k tělu brouka. Determinační se překrývá úplně ... znáte nějaký jiný řešení? Zkoušel jsem štítky dávat i na druhý špendlík vedle brouka, ale to je úplně k ničemu, zvlášť když člověk sbírku často přehazuje
-
Díky moc, to připichování textem dolů by mě nenapadlo
- Nebria
- moderátor
Nechci zakládat nové vlákno. Prosím kolegy, jestli mají tabulky na sbírkové štítky čeledí Carabidae, Cerambycidae, Buprestidae a Scarabeidae z území ČR a SR zda by je mohli poskytnout, ušetřili by tím mnohým z nás práci
Trogidae orbis, Geotrupidae orbis, rod Carabus, Nebriinae.Tingidae a Mutillidae pro radost. Nebriapalearct@seznam.cz
- DejF
- Kontaktovat uživatele:
Co jsou sbírkové štítky, determiňáky? Jestli ano, tak jsem měl v plánu krasce udělat. Proto jsem udělal ten seznam, co jsem dal v příslušném vláknu k posouzení, aby to bylo pořádně. Polovičatě se mi to dělat nechce, připadá mi to zbytečné a jelikož se k tomu nikdo nevyjádřil (a už teď vím, že jsou tam chyby), tak to asi dělat nebudu. Nicméně je to schválně rozházené do okének, aby se to dobře kopírovalo, takže už to nedá tolik práce, pokud by's to chtěl použít.
A tady jsou tesaříci http://coleoptera.ic.cz/projekty_download.htm
A tady jsou tesaříci http://coleoptera.ic.cz/projekty_download.htm
DejF
DavidFrank(et)email.cz
krascařské batole, které má tyto brouky rádo
DavidFrank(et)email.cz
krascařské batole, které má tyto brouky rádo
- Nebria
- moderátor
Ne, determiňáky jsou jasné, myslel jsem popisové štítky druhů do krabic.
Trogidae orbis, Geotrupidae orbis, rod Carabus, Nebriinae.Tingidae a Mutillidae pro radost. Nebriapalearct@seznam.cz
Nevím jestli ti toto pomůže, ale mělo by tam být snad všechno z jmenovaných čeledí.
-
Jak to děláte se štítkem, když např. dostanete kuklu, která byla nalezená v Praze a našel ji třeba Petr Novák. Vy bydlíte v Brně a za měsíc po nálezu se z kukly vylíhne motýl. Napíšete oba údaje, nebo jak to děláte?
- Haci
Já píšu lokalitu a datum, kde byla kukla sebrána + ex pupa (nebo ex larva, dle potřeby) a datum kdy se vylíhla.
Lukáš Sekerka
Chrysomelidae: Cassidinae (incl. Hispinae) & Sagrinae of World
z ostatních mandelín mě zajímají: Zeugophorinae, Megalopodinae, Orsodacnidae, Donaciinae, Criocerinae, Lamprosomatinae, Megascelinae, Chrysomelinae, Fulcidacini, Spilopyrinae
Chrysomelidae: Cassidinae (incl. Hispinae) & Sagrinae of World
z ostatních mandelín mě zajímají: Zeugophorinae, Megalopodinae, Orsodacnidae, Donaciinae, Criocerinae, Lamprosomatinae, Megascelinae, Chrysomelinae, Fulcidacini, Spilopyrinae