Naše sbírky
- J.P.
Re: Naše sbírky
Pěkně seřazení podle velikosti
. A máš pod nimi také lokalitní a determinační štítky? Z fotky to vypadá, jako by tam žádné nebyly.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Buprestidae - PAL
Buprestidae - PAL
- aphodius
Jasně že jo (tedy jen lokalitní) - to by jinak byla bezcenná "chitinová zásuš", jak říkával † Rosťa Fornůsek - čest jeho památce!
Pachycneminae
Pachycnema Serville, 1821
Pachycnema Serville, 1821
Naposledy upravil(a) anonymus dne 30 kvě 2015, 06:28, celkem upraveno 1 x.
- aphodius
Pěkné - kde ty potfory žijou?
aphodius píše:Pěkné - kde ty potfory žijou?
Všechny druhy ze skupiny Pachycneminae - South Africa
- aphodius
Jižní Afrika je velice sympatická a klimaticky mírná oblast s velmi bohatou entomofaunou - opravdu nááádhera (mě se odtamtud nejvíce líbí endemitický rod zemních roháčků Colophon).
-
Moc pěkné. V souvislosti s tím , mám jeden dotaz. zatím se mi nepodařilo chytit Staphylinus ruficornis, nyní rubricornis. Sbíral si ho? Víš o něm něco?
Taky jsem zjistil, že podle nového FHL má žít jen hlavně Rakousko a BMS, zatímco Smetana jej uvádí od Evropy do Zakaspicka-zřejmě tedy rozděleno na více druhů. Taky toho rubricornise popsal Ádám až v roce 1987
Taky jsem zjistil, že podle nového FHL má žít jen hlavně Rakousko a BMS, zatímco Smetana jej uvádí od Evropy do Zakaspicka-zřejmě tedy rozděleno na více druhů. Taky toho rubricornise popsal Ádám až v roce 1987
Staphylinus rubricornis ADÁM, 1987
= ruficornis BERNHAUER,1913
Adam, L. 1987. Staphylinidae of the Kiskunsag National Park (Coleoptera). Nat. Hist. Natl. Parks Hungary 5:126-128.
v této publikaci jako Ouchemus rubricornis nom.nov.
pal.cat. rubrlcornis Adám, 1987: 136 [Ouchemus) E : AU BU CZ FR HU IT SK ST UK A: TR
jediný údaj který znám z České republiky......... Moravia - Popovice (kus jsem neviděl)
mám PDF této publikace má li někdo zájem
= ruficornis BERNHAUER,1913
Adam, L. 1987. Staphylinidae of the Kiskunsag National Park (Coleoptera). Nat. Hist. Natl. Parks Hungary 5:126-128.
v této publikaci jako Ouchemus rubricornis nom.nov.
pal.cat. rubrlcornis Adám, 1987: 136 [Ouchemus) E : AU BU CZ FR HU IT SK ST UK A: TR
jediný údaj který znám z České republiky......... Moravia - Popovice (kus jsem neviděl)
mám PDF této publikace má li někdo zájem
Naposledy upravil(a) anonymus dne 25 črc 2015, 09:36, celkem upraveno 1 x.
-
Díky za informaci, kouknul jsem do té práce a on tam jen jednoduše stanovuje nové jméno. Sice mi není jasné proč, ale budiž. Koukám , že jsi na tom podobně :-(
no původně to byla jenom varieta k druhu Staphylinus caesareus , ale jelikož to jméno ruficornis použil již Latreille v roce 1804 tak se podle mě jedná o preokupované jméno (zadané) proto Adam změnil na rubricornis nechápu však proč samostatný druh. ( z textu:Tato forma je částečný přechod mezi ...........)
original popis ruficornis BERNHAUER,1913
original popis ruficornis BERNHAUER,1913
- aphodius
- Štěpán
- aphodius
Ano, ovšem z více zemí a mnoha lokalit.
- vapno
- Kontaktovat uživatele:
Při troše štěstí se dá přečíst i jméno na štítku
...

- Štěpán
No teda mít všechny krabice po jednom druhu, tak to nevím, kam už bych ty krabice dával...aphodius píše:Ano, ovšem z více zemí a mnoha lokalit.
Štěpán
- aphodius
Některým druhům se faiunisticky, zoogeograficky a bionomicky věnuju více než ostatním - a tenhle k nim patří (u větší části druhů nemám nasbíráno ani čtvrt muzejky).
-
Osobně mám trochu jinou strategii vedení sbírky. Poněkud pragmatičtější, řekl bych 

-
hmmm - ty ses vazne janek -:)