akorát mně napadlo: kam budeš dávat další kusy, až chytíš, moc místa už tam není..
Phytoecinii - jenom naše druhy , Cerambycidae prakticky až na vyjímky (Prionidae,Batocera....) jenom naše fauna.Tato skupina není moje oblíbenábrouk.pavel píše:Moc hezky máš Honzo udělané sbírku. A co třeba Phytoecinii, nebylo by foto.
To neJ.P. píše:Neříkej, že máš zástupce čeledi Vesperidae z území bývalého Československa.
jasně jak jsem psal , tesaříky nedělám a jak jsem dostal, koupil, vyměnil či mi bylo determinováno tak jsem to dal do sbírky, šlo by to určit z lepší fotky (detailu) ?Dave píše:Honzo, neber si to zle. Tvá sbírka tesaříků by potřebovala revizi. Jen v této krabici je chybně determinováno Anisarthron barbipes = Anaesthetis testacea, a u těch Arhopalus ferus, mám také pochyby.
Dave píše:Stačil by detail zadního chodidla.
Petře,jestli máš zájem,, po dotřídění píďalek Ti vezmu na burzu, budou toho asi 4 krabice všech dubletů.. I s krabicemi ti dám. Pokud mi na burze koupíš, či splašíš v ceně jedné krabice špendlíky 3-4, které mi právě došly, budu rád.PetrD píše:Ad Mírova krabice: píďalky pěkně setříděnétoho já se hned tak nedopracuju
akorát mně napadlo: kam budeš dávat další kusy, až chytíš, moc místa už tam není..
Míro, díky za velkorysou nabídku. Špendlíků bych určitě nelitoval. Akorát jestli to není pro mně škoda. Využil bych to jako srovnávací krabice k vybudování vlastní sbírky píďalek z Podyjí, kterému se věnuju. A až bych měl nasbíráno, určeno a setříděno, věnoval bych to zase kolegovi který nechytá, ale jen postupně rozšiřuje sbírku výměnou nebo dary.míra píše:Petře,jestli máš zájem,, po dotřídění píďalek Ti vezmu na burzu, budou toho asi 4 krabice všech dubletů.. I s krabicemi ti dám. Pokud mi na burze koupíš, či splašíš v ceně jedné krabice špendlíky 3-4, které mi právě došly, budu rád.A když pak budeš i pracovat, tak se dopracuješ
Na tuhle skupinu jsou u nás jiní kadeti, kterým bych mohl závidět (David Král, Láďa Malý, a nepochybně i třeba Yohaness)...míra píše:...na tuto skupinu jaksi taksi rozkošných tvorečků má velký a asi nedostupný primát Honza...
Moderní umění Zátiší s Odonteem, dokonce snad i méně rozmazané, s'už sem aspoň jednou dával; má tahle duplicita nějaký hlubší smysl, který mi uniká? - Promiň Dane, vážím si tě a mám tě rád, ale některé tvoje příspěvky do fóra mi fakt připadají trochu nadbytečné.aphodius píše:A když už jsme u téhle skupiny, pak mám ještě tuhle krabici:
To jsi ještě neviděl sbírku japonce Mr. KULEMANAKAŠImíra píše:Když jsem nedávno na tajvanu mluvil s Chun-Lin Li,jeho kolega Chuan-Chan Wang z číny říkal, že má prý dobrou sbírku Kimio Masumoto z Japonska, ale vzápětí dostal pěstí od od Teruo Ochi , který ječel, že největší sbírku má tandem MARCELLO ARNONE & BRUNO MASSA
Popřípadě holandský sběratel Rud De Ven Zhoven...Honza píše:To jsi ještě neviděl sbírku japonce Mr. KULEMANAKAŠImíra píše:Když jsem nedávno na tajvanu mluvil s Chun-Lin Li,jeho kolega Chuan-Chan Wang z číny říkal, že má prý dobrou sbírku Kimio Masumoto z Japonska, ale vzápětí dostal pěstí od od Teruo Ochi , který ječel, že největší sbírku má tandem MARCELLO ARNONE & BRUNO MASSA
Než jsem sem tuhle fotku dal, zkoušel jsem zjistit, zda jsem ji sem nevložil již někdy dříve - jelikož jsem ji však nikde nenašel, usoudil jsem, že na českém fóru zřejmě není (vím pouze, že jsem podobnou kdysi dával na italské). Takže pokud se opakuju, omlouvám se všem, kterým to narušilo dojem z tohoto fóra (a pro kritiky kvality snímku: je to jen zmenšené ilustrační foto míněné pouze jako ukázka sbírky, nemá sloužit k poskytnutí detailů pro eventuální bližší studium jednotlivých preparátů).Vindobon píše:Moderní umění Zátiší s Odonteem, dokonce snad i méně rozmazané, s'už sem aspoň jednou dával; má tahle duplicita nějaký hlubší smysl, který mi uniká? - Promiň Dane, vážím si tě a mám tě rád, ale některé tvoje příspěvky do fóra mi fakt připadají trochu nadbytečné.aphodius píše:A když už jsme u téhle skupiny, pak mám ještě tuhle krabici: