Naše sbírky
- míra
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše sbírky
Chlapci, ty vaše typy jsem tedy neviděl, nicméně sbírky bolboceratinů všech pánů, které uvádím ve svém laškovném příspěvku jsou skuptečně velmi slušné.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě ovšem nelze zapomenout na dalšího japonského kolegu SEMENONASAKU
- míra
- Kontaktovat uživatele:
Přezkum Tribe Bolboceratini z Tchaj-wanu (Coleoptera: scarabaeoidea: Geotrupidae) euroasijské rodů
Chun-Lin Li 1,2, Chuan-Chan Wang 3, Kimio Masumoto 4, Teruo Och 5
Chun-Lin Li 1,2, Chuan-Chan Wang 3, Kimio Masumoto 4, Teruo Och 5
- Mates
- Mates
- Mates
- aphodius
Mates - vypadá to docela good! 

- vapno
- Kontaktovat uživatele:
Taky si dovolím ukázat něco ze svých krabiček s broučky
...
Elateroidea - Elateridae, Omalisidae, Lycidae

Elateroidea - Elateridae, Omalisidae, Lycidae
- hong
Potřeboval bych tvoji ruku na popisky - já škrábu strašně a všechno tisknout se mi nechce...vapno píše:Taky si dovolím ukázat něco ze svých krabiček s broučky...

- vapno
- Kontaktovat uživatele:
U mě je to z nouze ctnost, Hongu, tiskárny nemajehong píše:Potřeboval bych tvoji ruku na popisky - já škrábu strašně a všechno tisknout se mi nechce...vapno píše:Taky si dovolím ukázat něco ze svých krabiček s broučky...

např.: 7.VI.2015
Bohemia or.
Vrchlabí
50,671 N, 15,608 E
Knautia sp.
S.Vrabec Lgt.
- Martináček
Tak to máš tedy podle mě naprosto skvělé netřesoucí se ruce hodné neurochirurga.vapno píše: U mě je to z nouze ctnost, Hongu, tiskárny nemaje. Zatím jsem se dopracoval k maximu šesti řádků ručně psaného textu na štítek 6x13 mm
...

Krásní brouci nepatří do mražáku, krásní brouci patří na štítek. Ostrý zrak, dobré lovy, pevnou ruku a pohodové výpravy za poznáním přeje Martináček.
- aphodius
Vápno, moc hezky preparuješ.
K tomu šestiřádkovému štítku 13x6 mm - mohl bych poprosit o foto-ukázku? Já v minulosti psával lokalizaci na etikety o rozměru cca 12x4 mm, a to 4-řádkové. Používal jsem tzv. 'dámskou špičku' namáčenou do černého inkoustu. Dnes jsem ale velmi vděčný za malou laserovou tiskárnu HP LaserJet P1006, která mě před lety přišla na pouhých 1800.-CZK (dnes už bych to ruční psaní bez lupy nebo mikráku nedal).

K tomu šestiřádkovému štítku 13x6 mm - mohl bych poprosit o foto-ukázku? Já v minulosti psával lokalizaci na etikety o rozměru cca 12x4 mm, a to 4-řádkové. Používal jsem tzv. 'dámskou špičku' namáčenou do černého inkoustu. Dnes jsem ale velmi vděčný za malou laserovou tiskárnu HP LaserJet P1006, která mě před lety přišla na pouhých 1800.-CZK (dnes už bych to ruční psaní bez lupy nebo mikráku nedal).
- hong
Tak to smekám - já když mám napsat determinaci, tak jsou to dva řádky na štítek 7 x 16mm a je to na hranici mých možností... píšu samozřejmě pod mikroskopem, ale neudržím chvějící se ruku... Na druhé straně jsem rád, že ještě udržím jiné věci - věčně to taky nebude...vapno píše:... Zatím jsem se dopracoval k maximu šesti řádků ručně psaného textu na štítek 6x13 mmhong píše:Potřeboval bych tvoji ruku na popisky - já škrábu strašně a všechno tisknout se mi nechce...vapno píše:Taky si dovolím ukázat něco ze svých krabiček s broučky...
...
- vapno
- Kontaktovat uživatele:
Martináček: však on ten třes jednou přijde
...
Hong: Zatím píšu per oko - bojužel mé ostré vidění se vyskytuje právě v mezích psaní, případně preparace. U té si samozřejmě pomáhám lupou (v případě trpaslíků pod 4 mm)
Afouš: Dík :-). Mnou používané psací náčiní (donedávna Uni pin fine line 0.1 od Mitsubishi pencil co. ltd. tačilo na 4 řádky, dnes Marvy Uchida For drawing 003, Uchida Yoko co. ltd.) umožňuje velmi jemné písmo
... Vyžádané foto zde:

Hong: Zatím píšu per oko - bojužel mé ostré vidění se vyskytuje právě v mezích psaní, případně preparace. U té si samozřejmě pomáhám lupou (v případě trpaslíků pod 4 mm)
Afouš: Dík :-). Mnou používané psací náčiní (donedávna Uni pin fine line 0.1 od Mitsubishi pencil co. ltd. tačilo na 4 řádky, dnes Marvy Uchida For drawing 003, Uchida Yoko co. ltd.) umožňuje velmi jemné písmo

Naposledy upravil(a) vapno dne 27 pro 2015, 21:40, celkem upraveno 1 x.
- aphodius
To je velice dobré - co stojí ten bazmek (Uchida For drawng 003)??
- vapno
- Kontaktovat uživatele:
35,- Kč :-).
- hong
píšu taky s hrotem 0,03, ale výsledek je mizerný - viz foto. Co předvádíš ty, je nad mé chápání...

-
vždyť máš půlku toho lokaliťáku prázdnou, klidně bys to dal na 4 řádky a tedy šířka 4 mm
Já mám problém, že bych to po sobě asi nepřečetl a pak to taky zabere spoustu času.

Já mám problém, že bych to po sobě asi nepřečetl a pak to taky zabere spoustu času.
- vapno
- Kontaktovat uživatele:
Hong:
Marion: když mám zapsat lokalitu Benecko - Horní Štěpanice do jednoho řádku, tak mám co dělat, aby se mi to na těch 13 mm vešlo
. Btw taková mňamka - štítek stejných rozměrů:

Marion: když mám zapsat lokalitu Benecko - Horní Štěpanice do jednoho řádku, tak mám co dělat, aby se mi to na těch 13 mm vešlo

- aphodius
Slušný!