Naše sbírky
- míra
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naše sbírky
Moc pěkné a zajímavé...
Já aktuálně hodně měním věci se Stephanem Le Tirant z Kanady. je mimo jiné i kurátorem Montreal Insektárium. je strašně zajímavé přečíst si, jak vznikaly různé sbírky po světě.
:
https://biblio.brossard.ca/espace-bouvry/
Já aktuálně hodně měním věci se Stephanem Le Tirant z Kanady. je mimo jiné i kurátorem Montreal Insektárium. je strašně zajímavé přečíst si, jak vznikaly různé sbírky po světě.
:
https://biblio.brossard.ca/espace-bouvry/
- arafat
Je to paráda vidět jak je ta čeleď fantasticky různorodá, můžu poprosit o vícero fotek tenebrouků? Respektive krabic?
nafotím později nyní jsem předělával toto
Tribus: Philonthini
ještě musím dodělat krabicie Gabrius,Gabronthus.......
Tribus: Philonthini
ještě musím dodělat krabicie Gabrius,Gabronthus.......
Cyptochirus - Tiniocellus - Yvescambefortius - Euoniticellus - Paronticellus - Oniticellus - Liatongus
Liatongus - Helictopleurus
Liatongus - Helictopleurus
- Martin
Honzo, jak to že jsem u tebe nikdy neviděl zažloutlý štítek? Každý žlutý hned vyměňuješ, nebo ti ani nikdy nežloutnou?
Jinak samozřejmě jako vždy krásná práce.

Ne štítky mi nežloutnou, ale sem tam vyměním pokuď brouk i po odmaštění ten štítek zamaže a zjistím to při kontrole krabic.
Jsou tady jiní borci na Cicindelidae ale nějak se mi nahromadil materiál a začal jsem je trochu rovnat, nemám nic extra ale jako zástupce skupiny mi to stačí.........zatím srovnáno 5 krabic
-
kulervoucí krása a preciznost....
- Libor Dvořák
Nedám se tak krásné věci jako Honza, ale něco, co určitě nikdo na foru nemá. Je to sbírka much výkalnic (Scathophagidae) v našem muzeu. Vše určoval F. Šifner. Upozorňuji na dva kousky vpravo nahoře s podivným červeným lístečkem. Pan Šifner tomu dal jméno Coniosternum dvoraki

Cantharidae a pár další čeledí střední Evropy, Vespidae Holarktis
-
Hezcí brouci jsou fajn, ale mně vždy více nadchne takhle pěkně seřazené a určené cokoli, hned bych do toho šel, ale to bych se zbláznil.
Napiš něco víc k dvořáčí výkalnici.
Napiš něco víc k dvořáčí výkalnici.
slyšel jsem že největší sbírku much má prof. Mirek Barták cca 500 000 ex (skoro všechno určeno).
-
sice to sem nepatří , ale mám to v entomologických krabicích , jenom taková pidi sbírka
- Hali+
Prý pidi...!
Paráda! 

Haliplidae, Byrrhidae, Clambidae a rod Hydrophilus (svět); E-mail: milanb@seznam.cz
-
to je hustý ... kde jsou špendlíky ?
- Václav Týr
....červený štítek s vlastním jménem je super...ale mne potěšilo, že máš jednu potvoru i od nás - údolí Střely u Rabštejna....Libor Dvořák píše: ↑25 zář 2017, 11:45 Nedám se tak krásné věci jako Honza, ale něco, co určitě nikdo na foru nemá. Je to sbírka much výkalnic (Scathophagidae) v našem muzeu. Vše určoval F. Šifner. Upozorňuji na dva kousky vpravo nahoře s podivným červeným lístečkem. Pan Šifner tomu dal jméno Coniosternum dvoraki![]()
sbirkaScatho.JPG
- Libor Dvořák
Z Rabštejna dva druhy, od Hluboké další...
Cantharidae a pár další čeledí střední Evropy, Vespidae Holarktis
- Cassida
Honzo, ty mušle máš v krabicích na pevno? Lepený? Takouvou tou tavnou hmotou (tyčinkama)?
Cassidinae - WORLD, ostatní Coleoptera jen pro přehled + něco z oblíbených skupin: Cerambycidae, Carabus, Scarabaeoidea,... (hlavně ČR, Evropa)