Lov na světlo
- Hali+
Re: Lov na světlo
Zničíš si podle mě oči, píšou, že to obsahuje UV-A složku. 

Haliplidae, Byrrhidae, Clambidae a rod Hydrophilus (svět); E-mail: milanb@seznam.cz
- Hali+
Pro zajímavost, výrobek z Hradce Králové:
https://www.yate.cz/sunslice-gravity-14 ... owerbanka/
https://www.yate.cz/sunslice-gravity-14 ... owerbanka/
Haliplidae, Byrrhidae, Clambidae a rod Hydrophilus (svět); E-mail: milanb@seznam.cz
- Vašek
- moderátor
Tak zatím to vypadá takhle

ploštice (Heteroptera) - Tingidae, Nepoidea, Scutelleridae (W); Bostrichidae (W), Cerambycidae (E)
Cerambyx@seznam.cz
Cerambyx@seznam.cz
- míra
- Kontaktovat uživatele:
-
Jdu spát, je 22.30 a u nás (Hlučín-Bobrovníky)je stále 20,3 st, pod mrakem, trochu dusno, zkoušel jste někdo svítit? Mně to ani v polovině dubna nenapadlo.
- kormik
Taky jsem o tom přemýšlel, ale tady v Polabí tak foukalo, že by mi světlo odlétlo až do Polska.
Jan Pelikán
kormik1@seznam.cz
Chrysomelidae a Curculionidae s.l. palearkt + něco málo z dřevních a houbových skupin (Eucnemidae, Colydiidae, Endomychidae, Erotylidae, Melandryidae)
kormik1@seznam.cz
Chrysomelidae a Curculionidae s.l. palearkt + něco málo z dřevních a houbových skupin (Eucnemidae, Colydiidae, Endomychidae, Erotylidae, Melandryidae)
- Vašek
- moderátor
Jak píše kormik - i v Neratovicích hoooodně foukalo. Ale ve 20.00 bylo ještě asi 25°C, tak jsem to zkusil. Ale bez plachty, zářivka pevně na oknu. V tom větru přiletělo několik Dipter (muchnice, Tiplice ....), pár asi ?střechatek, jedno asijské slunéčko, 2 kovaříci, jeden roháček Dorcus, jeden malý vodomil, asi 3 motýli. Nic víc a začalo foukat ještě víc, tak jsem to raději sbalil.
Současně jsem hlídal jalovec (na Semanotus). Jeden tam ještě za světla běhal - dost vysoko, tak jsem ho drátem shodil dolů Bohužel ale jako vždy nespadl na zem, ale vítr mi ho odfoukl kamsi do neznáma
.
Velká škoda, mohla to být zajímavá dubnová noc.
Současně jsem hlídal jalovec (na Semanotus). Jeden tam ještě za světla běhal - dost vysoko, tak jsem ho drátem shodil dolů Bohužel ale jako vždy nespadl na zem, ale vítr mi ho odfoukl kamsi do neznáma

Velká škoda, mohla to být zajímavá dubnová noc.
ploštice (Heteroptera) - Tingidae, Nepoidea, Scutelleridae (W); Bostrichidae (W), Cerambycidae (E)
Cerambyx@seznam.cz
Cerambyx@seznam.cz
- Adam
Na světlo to nebylo, foukalo moc. Ale obcházel jsem s čelovkou stromy a standardní přezimující dřeváková čeládka normálně spokojeně běhala.
-
U nás nekoukal a dylo lehce dusno, ale jsme v dolíku, přes den foukal dost.
- Hali+
U nás celý den pršelo, všude je mokro.
- Adam
Tak jsem včera zkusil. Bylo bezvětří, polojasno až skoro zataženo, ve 21 hod. ještě 18 stupňů. Na světlo jen můry, ale takové, které z pozdějších období neznám (bourovci, píďalky). Z brouků pár Trixagus a několik chroustů, jinak nic. Po stromech a kládách jen Ceryloni, hojně Trixagus, Mycetiny, několik Laconů.
- Radim
- Kontaktovat uživatele:
Z neděle na pondělí jsem to také zkusil - byla ale zima (večer určitě pod 15°C) a celkem foukalo, takže jsem postavil jen kyblík s UV trubicí na konec zahrady. Z brouků nebylo nic, ale bylo dost kusů i druhů nějakých osenic a podobných motýlů...
Radim Gabriš
Coleoptera CE, Neuropterida E.
- Hali+
Na brouky je za soumraku ještě pořád kosa... Počkejte až bude nad 20°C. 

- Radim
- Kontaktovat uživatele:
Mám zálusk na Calopus serraticornis, který by měl být touhle dobou aktivní a měl by létat na světlo. Chci zkoušet UV kyblík v místech kůrovcových mýtin tak uvidím jestli se zadaří...
Radim Gabriš
- Hali+
Podeševník pilorohý
Ta česká jména jsou děsivý paskvil...
Podle nálezové databáze se nejvíc kusů v posledních létech chytilo v Jeseníkách, takže ho klidně můžeš mít někde u baráku.

Ta česká jména jsou děsivý paskvil...
Podle nálezové databáze se nejvíc kusů v posledních létech chytilo v Jeseníkách, takže ho klidně můžeš mít někde u baráku.
- Radim
- Kontaktovat uživatele:
Ze středy na čtvrtek jsem zkusil opět jen kyblík s LED UV, tentokrát na sušším palouku u okraje lesa za domem. Z brouků bylo pár kovaříků Melanotus a asi dvacet chroustů a dva hrobaříci. Jinak zase jen pár pěkných můrovitých, píďalky, rozbitý martináček bukový, lišaj borový a lišaj topolový. Na to, jaká je v noci zima, jsou úlovky celkem slušné.
Radim Gabriš