Ochrana sama sebe v přírodě
Re: Ochrana sama sebe v přírodě
Já jsem si nedávno dotáhnul na sobě několik klíšťat.A jak už to tak bývá jedno z nich bylo infikované a už do sebe láduju antibiotika kvůli borelióze 

- Michal
- Kontaktovat uživatele:
To je nemilé, Lukáši ...
Letos stříkání proti klíšťákům nepodceňuju, a zatím nic (musím zaklepat). Důležité je, aby se postřik nanesl jednak na oblečení (nastříkám kompletně nohavice i triko) ale také pod oblečení. Zejména pas a lýtka s achylovkami kde končí ponožka. Prostě repelentem nešetřím ...
Co nyní ovšem řešíme u nás na Moravě je značný nadbytek komárů ... a na ty bohužel nezabírá téměř nic, bo si najdou každé sebemenší místo bez repelentu i kdyby mělo rozměr 1x1 mm. Hajzlíci
Letos stříkání proti klíšťákům nepodceňuju, a zatím nic (musím zaklepat). Důležité je, aby se postřik nanesl jednak na oblečení (nastříkám kompletně nohavice i triko) ale také pod oblečení. Zejména pas a lýtka s achylovkami kde končí ponožka. Prostě repelentem nešetřím ...
Co nyní ovšem řešíme u nás na Moravě je značný nadbytek komárů ... a na ty bohužel nezabírá téměř nic, bo si najdou každé sebemenší místo bez repelentu i kdyby mělo rozměr 1x1 mm. Hajzlíci

www.cerambycidae.eu - Cerambycidae (hlavně Agapanthiini, Phytoeciini, Dorcadionini) Carabus, (vše Palearkt).
- ZdenekH
- Kontaktovat uživatele:
to máš pravdu Michale, mám s borelkou problém doted, tak se do vysoké trávy a na delší vycházky taky řádně nastříkávám i jak píšeš "obě vrstvy" ale komáři mě pohryzali na krku, který jsem měl taky pošplíchenj včetně vnitřku kloubouku
http://www.naturefoto2000.com Cerambycidae, Carabidae (Carabinae, Cicindelinae) ČR,SR
tveverka: pěkně ty!!
.. no ono to je tu u nás na jižní Moravě docela jedno, kam se jde...ty komáři jsou úplně všude.. i v Karpatech nebo ve Chřibech jsou pěkně přemnožení a dotěrní 

-
no před cca. 10 dny nám v Karpatech dali pokoj...
Coleoptera: Curculionoidea: Apionidae, Rhynchitidae, Attelabidae
- Michal
- Kontaktovat uživatele:
Re:
tveverka píše:Jo, můžu potvrdit. Byl jsem o víkendu kolem Lednice a Valtic, vyzbrojen repelentem Predator a takhle jsem dopadl - malá ukázka:).

Píšu to proto, že s repelentem Predator mám taky zkušenosti a psal jsem o něm i v jednom svém článku ve výpravách ... Teď už zbývá tudle fotku poslat jen výrobci tohoto úžasného přípravku

Teď už doporučuji koupit několik balíků hojícího přípravku Fenistil gel, vymačkat ho do vany a několik dní se tam naložit

www.cerambycidae.eu - Cerambycidae (hlavně Agapanthiini, Phytoeciini, Dorcadionini) Carabus, (vše Palearkt).
- Cassida
Já používám pořád repelent Difusil (ten nejsilnější) a v pohodě. Zatím mně zabral vždycky.
Cassidinae - WORLD, ostatní Coleoptera jen pro přehled + něco z oblíbených skupin: Cerambycidae, Carabus, Scarabaeoidea,... (hlavně ČR, Evropa)
- PavelJakubec
On asi je dobrej, ale na některé odolné, jako třeba ty jihomoravské nezabírá. Když mi sednul v pohodě na ještě mokrou ruku od Difusilu a začal cucat, přitom já jsem se ještě dusil tím smradem, tak to byl signál, že něco není v pořádku.
- tveverka
No abych Predator jen nehanil - bez něj bych tam asi chcíp
Za soumraku a ráno to tam je fakt krutý.

Tomáš Veverka
-
A fakt jsi to chytil od komárů,já jenom že u nás směrem k hranicím postávaj taky. 

- Yohaness
Zkuste AUTHAN, zatím vždy perfektní.PavelJakubec píše:On asi je dobrej, ale na některé odolné, jako třeba ty jihomoravské nezabírá. Když mi sednul v pohodě na ještě mokrou ruku od Difusilu a začal cucat, přitom já jsem se ještě dusil tím smradem, tak to byl signál, že něco není v pořádku.

Silphidae, Geotrupidae, Scarabaeidae, Pyrochroidae
- PavelJakubec
Maj ho normálně v drogerii nebo se pro to musí do lékárny?
- Yohaness
Podle mě v drogeii i v lekárně. Žlutý sprej s červeným uzávěrem. A jmenuje se AUTAN (ne Authan, jak jsem nespráně uvedl, sorry). 

- Přílohy
-
- autan repelente spray.jpg (13.2 KiB) Zobrazeno 21489 x
-
Autan maj hlavně v lékárnách (v drogeriích jsem ho snad ani neviděl). Používám ho už roky a u mě funguje výborně (zkusil jsem hodně značek a skončil u této). Doporučuji ten klasický sprej ve žlutém obalu, rozhodně ne ten s mechanickým rozprašováním (bílá plastová lahvička), ten skoro neúčinkuje (protože je "pro celou rodinu" a asi tam chybí kvůli dětem ty nejdůležitější chemické látky; čili výrobek platný asi jako nový invet).
-
Tak mě Yohaness předběhl, nevadí, já se s tím nějak srovnám
. Na fotce v jeho příspěvku je ten "správný" Autan.

-
A už jsem tu zase. Tak jsem se vrátil ne z Hradu, ale z lékárny, kde jsem koupil nějaký nový Autan ("Autan protection plus"). Je ve žluté plastové lahvičce s mechanickým rozprašovačem a má být dle slov magistry výrazně "silnější". Podle reklamních keců na obalu má fungovat nejen proti komárům a klíšťatům, ale i proti "bodavým mouchám". Což by bylo skvělé, protože všechny ostatní repelenty (i staré typy Autanu) neodpuzovaly další krvežíznivé bestie, jako jsou muchnice, muchničky, ovádi apod. Tak ho příští týden otestuji v Bílých Karpatech a dám pak vědět, jak zabírá.
- Yohaness
Řekl bych, že si to mrskneš... 

- Cassida
Chlapi, byli byste ochotní napsat účinné látky a jejich množství v autanu?
U výrobku Biolit repelent 7 power (v podstatě shodný s výrobkem Difusil (výrobcem obou je firma Libar) je účinná látka N,N-diethyl-m-toluamid/N,N-diethyl-3-methylbenzenamid (200 g/Kg) + 0,25 g/Kg deltamethrin. Nejsilnější Difusil má tuším 250 g/Kg toho prvního svinstva, ale zase jen 0,1 g/Kg deltamethrinu.
U výrobku Biolit repelent 7 power (v podstatě shodný s výrobkem Difusil (výrobcem obou je firma Libar) je účinná látka N,N-diethyl-m-toluamid/N,N-diethyl-3-methylbenzenamid (200 g/Kg) + 0,25 g/Kg deltamethrin. Nejsilnější Difusil má tuším 250 g/Kg toho prvního svinstva, ale zase jen 0,1 g/Kg deltamethrinu.
Cassidinae - WORLD, ostatní Coleoptera jen pro přehled + něco z oblíbených skupin: Cerambycidae, Carabus, Scarabaeoidea,... (hlavně ČR, Evropa)