Malí broučci
-
Malí broučci
ahoj chtěl jsem se zeptat jak upravujete nožičky malým broučkům třeba nosatcům nebo drabčíkům. mě to moc nejde brouk se mi pořád hýbe když se snažím dát nohy alespoň spod těla. předem děkuju
Dan
Dan
-
Re: Malí broučci
Krycí sklíčko určené k mikroskopování mám přilepené asymetricky-při jednom rohu na korkovou zátku nebo něco podobného a tím brouka přitlačuju, čím menší a měkčí tím volím okraj více vzdálený od místa, kde je korek-sklíčkou pruží a nedeformuje brouka, nožky vytahuju špěndlíkem nebo navlhčeným či suchým štětečkem podle velikosti brouka, jde to bez problémů. Pokud ovšem nožky nejdou vytáhnout protože pruží, pak je problém ve smrcení.
-
díky marione 

- karlos
Místo krycího sklíčka lze také použít obyčejnou papírovou vizitku, je měkká a nepraská.
- Vašek
- moderátor
Já používám trojúhelník vystřižený z průhledných plastových desek, které jsou na kroužkové vazbě třeba na firemních nabídkách. Je to dost pevné, pružné a průhledné. Krycí sklíčka jsem dost často rozbil nebo ulomil. A když dělám kulaté broučky, kteří se kolébají - vytlačím si do polystyrénové pracovní destičky překryté papírem hlavičkou špendlíku odpovídající důlek a do důlku broučka naznak položím - pak se ani nehne a nemusím ho hledat po koberci 

ploštice (Heteroptera) - Tingidae, Nepoidea, Scutelleridae (W); Bostrichidae (W), Cerambycidae (E)
Cerambyx@seznam.cz
Cerambyx@seznam.cz
-
děkuju všem
-
Pravda je, že krycí sklíčka praskají, taky jich mám po ruce plnou krabičku 

- Hali+
A to se tu občas najdou i tací, kteří se s nohama ani příliš nerovnají... 

Haliplidae, Byrrhidae, Clambidae a rod Hydrophilus (svět); E-mail: milanb@seznam.cz
- albert001
já používám k přitlačení obyčejný útržek kancelářského papíru
Albert Damaška
Chrysomelidae, především dřepčíci (Alticinae)
Chrysomelidae, především dřepčíci (Alticinae)
vždyť je to radost preparovat takový mrňouse
Leptotyphlus villacidrinus Fancello, Hernando & Leo, 2009
1.10–1.20 mm.

Leptotyphlus villacidrinus Fancello, Hernando & Leo, 2009
1.10–1.20 mm.
- Radomír
No jistěéé. download/file.php?id=10301&mode=view 0,85 mm. Používám preparační jehlu vyrobenou s Pentelky a špendlíku a v druhé ruce špendlík.Honza píše:vždyť je to radost preparovat takový mrňouse ...
Špendlíky č. 3 vybrané ty s nejlepší špičkou.
jj chce to pevnou ruku, a dobrou optiku
taky si pomáhám špendlíčkem a specialně upraveným štětečkem

- Radomír
Prozradíš jak speciálně upraveným? Apropo, kde se dá koupit dobrý štěteček?Honza píše:... specialně upraveným štětečkem
-
Modelářské potřeby. potřeby pro výtvarníky. I E-shopy s tím samým.
Už jsme to tady myslím někde probírali, používám tyto štětečky http://www.modely-plastikove.cz/kategorie/stetce-121
a pod binokulárem si je ještě sestřihnu , respektive odstraním ještě pár žíní tudíž zmenším průměr a i délkově trohu zkrátím .
a pod binokulárem si je ještě sestřihnu , respektive odstraním ještě pár žíní tudíž zmenším průměr a i délkově trohu zkrátím .