Preparace Carabů
- quipz
Preparace Carabů
Všiml jsem si, že ve sbírkách některých kolegů jsou Carabové vypreparováni s výrazně rozevřenými kusadly. Je to jenom "pro efekt"
, nebo i z jiných důvodů?

- Michal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Preparace Carabů
Určitě jen efekt. Já to taky tak dělám. Navíc můžou mít ještě mezi kusadly něco sevřeného. Kousek pilin, trávy a různého bordelu. Takže je to i z tohoto důvodu, že jim je rozevřu očistím a už je tak nechám.
www.cerambycidae.eu - Cerambycidae (hlavně Agapanthiini, Phytoeciini, Dorcadionini) Carabus, (vše Palearkt).
Také rozevírám kusadla, ano je to efektnější
,ale někde jsem četl či zaslechnul že ti brouci pak lépe vysychají, nevím zda je to pravda 

-
Také je vhodné při preparaci a rozevření kusadel zapříčit špendlík, aby carab nebyl jako ohnutý dědek, ale rovný vztyčený chlapák.
- dan
Carabové mají tendenci ohýbat hlavu/hypognátně/ a rozevřením a zafixováním kusadel ji dostaneme do prognátní polohy.
Jinak kusadla krátká, široká a až na špici náhle dovnitř zahnutá mají všechny naše podrody až na Chrysocarabus, Procrustes,Hydrocarabus,Megodontus,Chaetocarabus ,Platycarabus ty mají kusadla dlouhá, úzká, stejnoměrně až ke špici zahnutá.
Jinak kusadla krátká, široká a až na špici náhle dovnitř zahnutá mají všechny naše podrody až na Chrysocarabus, Procrustes,Hydrocarabus,Megodontus,Chaetocarabus ,Platycarabus ty mají kusadla dlouhá, úzká, stejnoměrně až ke špici zahnutá.