Co se týče přelepování na nové štítky, to dělám jen tehdy, když je štítek zažloutlý od produktů rozkladu tuků a barviv z broučího žrádla... Samotné "sádlo" je bezbarvé... Co se týče "odmašťovací síly" rozpouštědel - halogenované uhlovodíky jsou "nejsilnější" odmašťovadla, ALE jsou jednak DOST toxické a karcinogenní (nejlepší je tetrachlormethan, pak chloroform a poté dichlormethan, trichlorethen, tetrachlorethen - čili triviálně trichlor a perchlor) a navíc vždy obsahují stopy chlorovodíku díky rozkladu světlem a vlhkostí. Chlorovodík má pak neblahé účinky na proteinové "spoje" v broucích a ti křehnou a navíc HCl mění i barvy, o likvidaci hlaviček špendlíků popřípadě i jejich korozi ani nemluvím. Používal jsem před lety pro extrakci dichlormethan, který je ze všech těchle potvor nejméně toxický a je nejtěkavější - před použitím jsem ho předestiloval a pak prohnal přes kolonu se sloupcem oxidu hlinitého (odstranění HCl). Takto fungoval výborně, ale rozpouštěl hlavičky špendlíků

Takže bych od halogenovaných rozpouštědel šel dál a to k uhlovodíkům (alkoholy při "odsádelňování" vynechávám, nerozpouštějí úplně ideálně tuky a navíc dehydrují příliš brouky, diethylether je příliš těkavý a docela nebezpečný požárně. Aceton jsem ani nezkoušel...).
Benzen, toluen - rozpouštědla sqělá ale toxická (obzvlášť benzen) a navíc s vysokou teplotou varu a tím pomalým odpařováním a schnutím. Takže zbývají "benzíny" čili chemicky nižší alkany - lekařský nebo čístý lehký benzín (petrolether) je nejlepší z hlediska ceny a dostupnosti pro nechemiky. Jde o směs nižších alkanů (C5-C9), tuky rozpouští výborně, není významně toxický a dobře se odpařuje. Ale pozor na oheň

Pokud není k dispozici extraktor, doporučil bych několik lázní v lékařském benzinu (hexanu), kdy brouky po pobytu v jedné "nejšpinavější" přesunu do další, kde koncentrace sádla v rozpouštědle je nižší... A to udělal třeba v serii 4 nádobek s rozpouštědlem. Extraktor (perkolace) to sice není, ale funguje to dobře - používal jsem to před sestavením Soxhletova BEETLEBUTTERMAKERU běžně

Co se týče výtěžnosti sádla, jednou jsem odsadlovával 4 plné krabice Prioninů (Megopis, Prionus, Ergates, Prinobius, Opisognathus... etc), po odpaření hexanu (jen tak pro srandu) mi v baňce zbylo 230 g žluklého broukosádla (BEETLEBUTTER