tak jako tohleKarelk píše:Jak nalepit 2 mm kovaříka?

tak jako tohleKarelk píše:Jak nalepit 2 mm kovaříka?
Já na malé broučky používám dva štětečky. Brouk leží na zádech, oběma štětečky, v každé ruce jeden, současně a střídavě přidržuji brouka a vytahuji nohy a tykadla do stran, případně současně oběma štětečky vytahuji nožky tak, že žádným štětečkem není nutné brouka přidržovat, protože tažení pravých noh se vyrovná současným tažením levých noh. Chce to vyzkoušet a časem se dostaví cvik. Kdybys potřeboval pár desítek malých broučků na trénink, zkus někdy odpoledne, když bude hezky teplo a bezvětří, nejlépe v parný den tak dvě-tři hodiny před západem slunce, mávnout párkrát síťkou nad kupou sena či hnoje. Bývají v tom nejrůznější drobní broučci, mimo jiné z rodu Monotoma, kteří jsou trošku placatější a tedy vhodnější pro začátek cvičení než nějaký polokulovitý Cercyon (kterých v té samé síťce taky bývají kvanta). Dobře usmrtit, tedy buď nachytat větší množství brouků, kteří vypotí vodu, nebo kápnout do smrtičky nejen pár kapek octanu, ale i vody (ve smrtičce musí být vlhko, ale ne mokro - stěny smí být mírně orosené sotva viditelnými droboučkými kapičkami vody, jakmile jsou ale kapičky větší nebo se začnou dokonce slévat a stékat po stěnách smrtičky, tak to už je mokré příliš). Počkat dva-tři dny, než pomine posmrtná křeč, a hurá do preparace.Karelk píše:Děkuji za návod, ale stále váhám se do toho pustit, protože kovařík je tak tenký, že jej beru jen na vlhký štěteček. Pak ty brouky jsem sbíral pro kamaráda a ptám se na to jen kvůli tomu, že za chvíli budou suchý i když rozvlhčit by něměl být problém. Navíc mám jen okulár a jenomu kovaříkovi už jsem neopatrným pohybem špendlíku odtáhl štít od krovek, takže je vidět ten pružný dřík a vrátit to nevím jak, ale stejně mu chybí nějaká noha tak to nevadí. Nechtěl bych ale ostatní zkazit.
Toho jsem si nikdy nevšimnul. Podle mě je malý brouk usmrcený dobře (jedna-dvě kapky octanu na 100 ml objemu smrtičky) nebo zůstane cvičící navěky. Ale to už tu bylo x-krát probíráno.Vindobon píše:... Počkat dva-tři dny, než pomine posmrtná křeč ...
Vindobon píše:... Pro mě je brouk vláčný tehdy, když mu pouhým působením gravitace klesají nohy a tykadla.
Tak si dej pozor na to, co píšeš.Vindobon píše:Aneb kdo chce rejpat, důvod najde, že jo, Radomíre...
to samé čím zalévám aedeagsbozapetr píše:a jake lepidlo je dobre na tyhle pruhledne stitky ? melo by byt asi taky po zaschnuti priluhledne ... herkules je mlecny ...