Defektní materiál
- Aesculap
Defektní materiál
Mám dotaz ohledně defektních exemplářů: Z pastí tu a tam vytáhnu "Caraba" s ukouslým kusem tykadla, chodidlem nohy apod... (Při průzkumu Šumné mi je tam decimují chrobáci). Nebo při preparaci něčeho malého zjistím, že chybí jedna prostřední noha. Uchováváte takovýto materiál (předpoládám, že s determinací není problém, je-li jeden párový orgán k dispozice nebo se jedná o bežný druh), nebo jej nemilosrdně likvidujete a uchováváte pouze bezchybné kusy?
Marcel Šolc
Apido-Dharma™
Apido-Dharma™
- Nebria
- moderátor
Re: Defektní materiál
Nápodobně, samozřejmě potěší krásně zachovalý exemplář, ale entomologie je o něčem jiném, mám ve sbírce i třeba krovku - doklad o tom že brouk se na dané lokalitě vyskytuje (vyskytoval).
Trogidae orbis, Geotrupidae orbis, rod Carabus, Nebriinae.Tingidae a Mutillidae pro radost. Nebriapalearct@seznam.cz
- Vašek
- moderátor

ploštice (Heteroptera) - Tingidae, Nepoidea, Scutelleridae (W); Bostrichidae (W), Cerambycidae (E)
Cerambyx@seznam.cz
Cerambyx@seznam.cz
- Aesculap
Tak to jsem rád. Řeším to také podobně. Z opavska jsem si nedávno přivezl Caraba nalezeného již "preparovaného" čísi botou... 

Marcel Šolc
Apido-Dharma™
Apido-Dharma™
- Nebria
- moderátor
Bohužel to jsem zažil taky a u krásného exempláře C.scheidleri - červený štít, zářivě zelené krovky s 2mm širokým červeným lemem, bohužel preparace byla totální, to se na něm dotyčná asi i otočila podpadkem. 

Trogidae orbis, Geotrupidae orbis, rod Carabus, Nebriinae.Tingidae a Mutillidae pro radost. Nebriapalearct@seznam.cz
- starejBrůna
Obyčejní smrtelníci jsou svině !!! Co toho bylo rozšlapanýho v Pule v kempu, stovky kusů !... ať mi nikdo netvrdí že si nevšimne Lucanuse na cestě. I kdyby tam šla bůhví jaká pekelná zrzečka kempařka nahoře bez, tak bych ho viděl.
To samý ta cesta na Macoše, samej rozšlapanej Carabus.
Kdysi jsem z kola viděl na Pardubicku rozjetou C. sycophantu, do dneska se tluču do hlavy, že jsem nevzal krovku !
To samý ta cesta na Macoše, samej rozšlapanej Carabus.
Kdysi jsem z kola viděl na Pardubicku rozjetou C. sycophantu, do dneska se tluču do hlavy, že jsem nevzal krovku !
TYKADELNÍCI, hlavně KOZLI, HOVŇÁCI a MASORÁDI
Souhlasim se vsemi nazory,nekdy i krovka na stitku je doklad ze dotycny druh se tam vyskytuje.A hlavne u vzacnych druhu to ani neresim jsem rad kdyz ho mam i bez nohy,nebo tykadla.
To ze lidi slapou na brouky je svinstvo,ale clovek ktery to nesbira k tomu nema vztah.V Recku to treba ani nedokazi rozeznat a maji vsechny brouky za svaby a slapou na ne.Kolik lidi dokaze vzit rohace do ruky,kazdy ma z neho strach.
To ze lidi slapou na brouky je svinstvo,ale clovek ktery to nesbira k tomu nema vztah.V Recku to treba ani nedokazi rozeznat a maji vsechny brouky za svaby a slapou na ne.Kolik lidi dokaze vzit rohace do ruky,kazdy ma z neho strach.
- Nebria
- moderátor
Až tě cvakne samice roháče na citlivé místo, budeš z něho mít taky strach
. Jinak to není jen v Řecku, tady u nás lidi každé ráno když šli do práce podupali i 20 carabusů a ženský ječely že jsu to švábi a to bylo za komoušů. Myslím že teď když k nám dorazily znalosti z USA, tak už je švábem úplně každý brouček