Já používám pouze a jen trojvrstvé papírové ubrousky. Dají se koupit i v zahraničí, kdekoliv na benzínce, tudíž mi odpadá starost co s pilinama. Málokteré pouštějí chlupy, což toaleťáky velmi často a ještě k tomu barevné. Do 100 ml flašky pomuchluji jeden ubrousek tak, aby vzniklo co nejvíce záhybů, aby se v nich mohli brouci ukrýt. Ubrousky krásně drží vlhkost, při vybírání i malých mrněk stačí pouze roztáhnou ubrousek na bílý arch papíru. Všichni brouci se okamžitě vysypou a je to bez složitého vybírání z pilin. Akorát ještě zkontroluji proti slunci jestli se něco neprokousalo mezi vrstvy. Pokud je člověk dosti rychlý a zručný, dá se obsah vysypat aniž by vyprchal všechen etér (samozřejmě nesmí být 40 ve stínu

). Ideální je , že veškeré tekutiny co brouci pouštějí, se do ubrousků velmi dobře vsakují.
Co se týče koprofágů, použiji větší flašku, nejlépe trojdecku, ubrousky dám dva až tři a navlhčím je vodou. Během exkurze do nich koprofágy vhazuji a nechávám je prodírat se vodou změkčenýma ubrouskama.Brouci se v nich velmi dobře očistí i když někdy ne úplně, záleží z čeho je člověk tahá

. Usmrtím je až se mi zdají hodně čistí. Z těchto navlhčených ubrousků je dobré nechat brouky trochu oschnout, anebo je vybrat a co nejdříve vrazit do mrazáku, aby nezplesnivěli.Pro hodně zasrané brouky použiju jako obsah písek.
Ještě jedna věc. Do zahraničí nevozím ani velké smrtničky (nad 50 ml). Používám flašky od jogurtových nebo kávových nápojů (ty se dají často koupit v supermarketech nebo benzínkách), většina z nich velmi dobře těsní a po vymytí a stržení obalu ušetřím další místo v batohu.