Farby štítkov
-
- Kontaktovat uživatele:
Farby štítkov
Dobrý deň. Prosím Vás vedel by niekto vysvetliť, aké farby determinačných a lokalitných štítkov majú aký význam? Kamarát sa ma dnes pýtal, či je v poriadku ak má tie štítky žlté, alebo či to sa používa len na určité špeciálne účely, a normálne by mal byť biely? Ďakujem, Vlado
-
Re: Farby štítkov
Vše bílé u typových serií jména brouků na červeném.
Já používám barevné -nejčastěji žluté nebo zelené pro osobní údaje. Např mám žluté s nápisem Laboulbeniales sp.-což znamená že na broukovi jsou houby, protože to vidím při preparaci a pak už bych to nenašel, nebo tam mám napsáno např. Výzkum NP Muránská planina, zase abych brouky našel v krabici atd............. detrmináky a lokaliˇáky zásadně bílé.
Já používám barevné -nejčastěji žluté nebo zelené pro osobní údaje. Např mám žluté s nápisem Laboulbeniales sp.-což znamená že na broukovi jsou houby, protože to vidím při preparaci a pak už bych to nenašel, nebo tam mám napsáno např. Výzkum NP Muránská planina, zase abych brouky našel v krabici atd............. detrmináky a lokaliˇáky zásadně bílé.
-
Barva je de facto jedno (jen červenou bych vynechával - hlavně pro determinační lístky). Viděl jsem i různobarevné lokalitní štítky- tuším jako rozlišení kontinentu sběru (myslím, že k tomu něco napíše třeba Haci).
Coleoptera: Curculionoidea: Apionidae, Rhynchitidae, Attelabidae
- Nebria
- moderátor
Kamarád řeší státy Evropy čtverečky různých barev, pro orientaci v krabici docela dost dobré.
Trogidae orbis, Geotrupidae orbis, rod Carabus, Nebriinae.Tingidae a Mutillidae pro radost. Nebriapalearct@seznam.cz
- aphodius
Ďjó Honza Kritzbach - to je koumák!Nebria píše:Kamarád řeší státy Evropy čtverečky různých barev, pro orientaci v krabici docela dost dobré.

- aphodius
Já bych ještě doplnil, že je dobré vynechat i černou - černý tisk na ní příliš nevynikne.krep píše:Barva je de facto jedno (jen červenou bych vynechával - hlavně pro determinační lístky). Viděl jsem i různobarevné lokalitní štítky- tuším jako rozlišení kontinentu sběru (myslím, že k tomu něco napíše třeba Haci).
-
Proč? Možno na ně tisknout inverzně - tedy bílou...aphodius píše:Já bych ještě doplnil, že je dobré vynechat i černou - černý tisk na ní příliš nevynikne.krep píše:Barva je de facto jedno (jen červenou bych vynechával - hlavně pro determinační lístky). Viděl jsem i různobarevné lokalitní štítky- tuším jako rozlišení kontinentu sběru (myslím, že k tomu něco napíše třeba Haci).

Coleoptera: Curculionoidea: Apionidae, Rhynchitidae, Attelabidae
- aphodius
Vidíš - to by pak bylo jako staré polské SPZ.